Μηπως ειμαι αφυδατωμενος;

ΝΕΡΟ

Το καλοκαιρι ειναι η εποχη του χρονου που λογω των υψηλων θερμοκρασιων παρατηρουνται τα περισσοτερα περιστατικα αφυδατωσης. Η αφυδατωση προκυπτει οταν η προσληψη υγρων ειναι μικροτερη απο την απωλεια τους και αποτελει μια κατασταση αρκετα σοβαρη για τον οργανισμο μας, καθως ειναι δυνατο ακομα και να διαταραχθει η ομαλη ροη του αιματος προς ζωτικα οργανα (καρδια, εγκεφαλος, μυες).

«Γλυκό» αδυνάτισμα. Μπορώ να χάσω κιλά χωρίς να στερηθώ τα γλυκά;

«Γλυκό» αδυνάτισμα. Μπορώ να χάσω κιλά χωρίς να στερηθώ τα γλυκά;

«Θέλω να χάσω κιλά, αλλά μου αρέσουν τα γλυκά» είναι μια φράση που ακούμε συχνά και σίγουρα κάποια στιγμή έχουμε εκφράσει αυτήν την απορία και για τους ίδιους μας τους εαυτούς. Τι γίνεται λοιπόν στις περιπτώσεις εκείνες που θέλουμε να συνδυάσουμε γλυκά και αδυνάτισμα;

Αύξηση μεταβολισμού

auxisi-metavolismouΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ: ΚΙ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ

Έχουμε ακούσει πολλές φόρες από ανθρώπους που ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους και δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα να λένε ότι «έχω χαμηλό μεταβολισμό» ή «ο μεταβολισμός μου δε λειτουργεί σωστά». Για να μπορέσουμε όμως να δώσουμε πειστικές κι ευκολονόητες απαντήσεις στο θέμα της αλλαγής του μεταβολισμού μας κι αν μπορεί αυτή να επιτευχτεί, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι είναι ο μεταβολισμός γενικότερα και τι είναι ο Βασικός Μεταβολισμός.

Παιδική παχυσαρκία

boyΗ παιδική παχυσαρκία, δηλαδή η παχυσαρκία σε άτομα κάτω των 18 ετών αποτελεί πραγματική μάστιγα παγκοσμίως. Δυστυχώς η χώρα μας, κρατάει τα θλιβερά πρωτεία αφού κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως, αμέσως μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, παρά το γεγονός ότι η Ελληνική (Κρητική) διατροφή αποτέλεσε τη βάση για το πρότυπο της Μεσογειακής διατροφής, αυτής δηλαδή που τα οφέλη της είναι αποδεκτά από τους επιστήμονες της υγείας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.