Εκτύπωση

Προφίλ

nikos 720X500Ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Νίκος Μαΐδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Αλεξανδρείου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Τεχνολόγων Διατροφής, ενώ έχει εκπονήσει εργασία με θέμα : «Διατροφική αξία του κρασιού. Επιδράσεις στην υγεία».

Από το 1997 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει πλήθος επιστημονικών συνεδρίων, ημερίδων και επιμορφωτικών σεμιναρίων πάνω σε θέματα διατροφής, υγείας και παχυσαρκίας, ενώ σε ορισμένα από αυτά συμμετείχε και στην οργανωτική τους επιτροπή.

Έχει διοργανώσει ομιλίες πάνω στο ευαίσθητο θέμα της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές δημοτικού, γυμνάσιου και λυκείου, καθώς και τη διατροφική παρακολούθηση αθλητικών ομάδων παίδων και έφηβων. Επί σειρά ετών αποτελούσε τον υπεύθυνο διαιτολογικού τμήματος γνωστής αλυσίδας κέντρου αδυνατίσματος.

Πλέον ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου-διατροφολόγου ιδιωτικά στην περιοχή της Ανατ. Θες/νίκης , ενώ πραγματοποιεί και επισκέψεις κατ’ οίκον σε όλη την πόλη.

Παράλληλα συνεργάζεται με παιδιατρικά ιατρεία της Θες/νίκης όπου ασχολείται με την παρακολούθηση υπέρβαρων ή παχύσαρκων παιδιών και εφήβων, ενώ αποτελεί εξωτερικό συνεργάτη γυμναστηρίων και κέντρων ομορφιάς.

Επισης ειναι ο υπευθυνος διαιτολογος-διατροφολογος του ποδοσφαιρικου τμηματος της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ στη Θεσσαλονικη.